„Кога, къде и между кого се е постигнал консенсусът, за който говори г-жа Деница Николова? Проведени ли са разговори и дискусии с представители на сега действащите 6 региона и в частност – с представители на Югоизточния регион? Кой е дал уверение на варненския областен управител, че ще бъде създаден Черноморски регион, включващ Бургас и Варна, с център Варна?” Тези въпроси отправи от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на БСП Николай Тишев към министъра на регионалното развитие Николай Нанков във връзка с новото райониране на страната, като настоя за окончателни отговори.

„Искам от тази трибуна да станете и да заявите, че Югоизточният регион ще бъде запазен и Бургас ще остане негов център“, заяви още той.

Тишев представи и консолидираната позиция на всички народни представители от Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора, в която се заявява категорично, че се настоява да бъде запазен Югоизточният район, така както е и категорично се отхвърля вариант номер 2 на МРРБ, в който Варна да е център на Черноморски регион.