Народният представител от „БСП за България” инж. Петър Кънев бе един от петимата отличени на 24-ите годишни награди „Златна мартеница”. Те се връчват от „Произведено в България – съюз на малкия и средния бизнес”.

На мероприятието бяха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, лидерът на БСП Корнелия Нинова и др.

Наградата „Златна мартеница”, която получи инж. Кънев, бе за „политик, отстояващ интересите на българския бизнес и с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България”.

Бургаският депутат е председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в рамките на 43-ото и 44-ото Народно събрание.

Призът връчи почетният председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев. Г-н Кънев обаче отсъстваше заради важно мероприятие в Истанбул – там се провежда Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Бургаският народен представител е заместник-председател на ПАЧИС.

От негово име „Златната мартеница” получи Красимир Илиев – председател на Съюза на печатарската индустрия в България.

Христо Друмев обяви за Петър Кънев: „Това е, така да се каже, нашият човек в Народното събрание с неговата ключова позиция като шеф на икономическата комисия. И искам да ви кажа, че той притежава великолепен дипломатически талант, защото в това място на разноцветни идеи и политически направления все пак излизат тези закони, които са толкова важни за успеха на българската индустрия. Петьо, на добър час, където и да си! И ние сме всички зад тебе и сме ти много благодарни!”

Красимир Илиев каза от своя страна, че Петър Кънев е създател на най-голямата печатница в България, която започнала от нищото – от една стая в студентски град, но в момента е на изключително високо технологично ниво.

„Последната инвестиция, която беше на „Демакс”, беше в областта на производството на холограми, което е на световно ниво. Хората не го знаят, а аз го знам по силата на моята работа. Поздравления на Петър Кънев! Той е основател и на нашия съюз! Благодаря много на организаторите от негово име”, заяви г-н Илиев.