“За мен е много важна обратната връзка, която получаваме от членовете ни при тези работни срещи, защото няма как да правим политика лабораторно от кабинетите” – това подчерта заместник-председателят на БСП Кирил Добрев при срещите си с актива на партията в Бургас и Созопол. “За мен най-важното е да възстановим и вдъхнем доверие в структурите, защото без силни структури не можем да правим политика. И никой не може да оспори факта, че партията ни е оцеляла през всичките тези години на прехода, благодарение на своите структури”.

“Реорганизацията вътре в БСП и обновлението на парламентарната група дадоха живот на партията. През тази година за БСП основни приоритети ще продължат да бъдат образованието, икономиката, здравеопазването и социалните дейности” – допълни още зам.-председателят на БСП, като добави, че като единствена алтернатива на ГЕРБ, БСП трябва да работи в посока връщане на доверието у хората.

“За мен, като отговарящ за партийната дейност, е важно самочувствието и отношението към всеки един партиен член. Съдбата на всеки един партиен член е важна за нас, за да се почувстваме отново един отбор. Трябва да бъдат възстановени онези другарски отношения между нашите членове и организации, за които от други партии ни завиждаха, но които изчезнаха с годините” – каза Кирил Добрев.

Според Добрев вота на недоверие е по всички политики на правителството и не е фиксиран върху определен министър или определено ведомство. Корупцията започва от приемането на детето в детската ясла и свършва при плащане под масата за място в гробищата – подчерта той. По-лошото е, че хората приемат вече корупцията като нещо нормално – начин на съществуване и начин на функциониране на държавата, а огромна част от българския бизнес споделя, че трябва да си плати, за да получи обществена поръчка – поясни зам.-председателят на БСП.

„Искам да развенчая и мита, че злепоставяме България по време на европредседателството. Как точно я злепоставяме? Да не би всичките тези европейски лидери и чиновници, които са тук заради председателството, да не знаят, че България е на първо място по корупция и на последно по доходи в Европа? Да не би в Европа да нямат представа от състоянието на страната ни след 10-годишно управление на ГЕРБ?” – попита Кирил Добрев.

Кирил Добрев се срещна с членовете на партията и в Несебър, където беше посрещнат от председателя на ОбС на БСП Несебър Димитър Топалов.

На срещите присъстваха народните представители от ПГ на „БСП за България” инж. Петър Кънев и Николай Тишев, областният председател на БСП-Бургас Стойко Танков и общинският лидер на партията в Бургас Живко Господинов.