Обединението на жените-социалистки в БСП-Бургас проведе среща разговор по проблемите с насилието над нежния пол. Тя бе водена от областния председател на ОЖС Тинка Желязкова.

Срещата е в подкрепа на инициативата на ПЕС-жени под наслов „Жените срещу насилието“.

„Провеждаме я в навечерието на 25 ноември – Международният ден срещу насилието над жени, обявен за такъв с Резолюция на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г.” – поясни Желязкова.

Прожектиран бе и филмът „Докосване“ на режисьора и сценарист Симеон Димитров, третиращ въпроса за сексуалната експлоатация на жените.

„След проведената дискусия жените-социалистки се обединихме около извода, че насилието срещу жени е, може би, най-срамното и най-разпространено нарушение на човешките права. То не познава географски, културни и финансови граници” – посочи Тинка Желязкова и допълни: „Много малко жени в България обаче знаят къде да се обърнат за помощ, не са запознати със законодателство и мерки за защита, не знаят и за кампании и мерки за превенция. Затова, бидейки информирани, ние, жените-социалистки, бихме били полезни с помощта си на дами, пострадали от насилие”.

Навременна и компетентна информация по тази проблематика може да се получи в районните клубове на БСП в Бургас.