„Димитър Главчев няма моралното право да бъде председател на Народното събрание”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев в предаването „Делници” на телевизия „Евроком”.

Тишев посочи, че Главчев наруши правилника, а той е човекът, председателят, който трябва да го съблюдава и налага.

„Главчев си изпусна нервите. В изказването на Корнелия Нинова нямаше нищо нередно. Тя просто цитира Бойко Борисов, който беше казал преди време, че народните представители са безделници. Преди няколко дни той каза, че в Народното събрание има народни представители, които се занимават с наркотрафик. Ние искахме да дойде в парламента и да заяви кои са тези народни представители. ГЕРБ отказаха да го поканим, след което имахме декларация, която председателят на НС прекъсна. Това е прецедент. Това, което на практика направи Главчев, е да отнеме думата на председателя на най-голямата опозиционна група в българския парламент и да я отстрани от пленарна зала. За нас това е недопустимо, нарушаване на правилника и като следствие ние поискахме неговата оставка” – каза Николай Тишев.

Народният представител коментира и това, че от известно време се наблюдава смяна в действията на ВОЛЯ.

„Докато преди месец и половина г-н Марешки заявяваше, че иска да сваля правителството и ще инициира вот на недоверие, то в момента неговата позиция, както и на ПГ на ВОЛЯ,е, че те подкрепят бюджета и няма да подкрепят вот на недоверие” – каза Тишев.

Той посочи, че един от основните пороци на управлението на правителствата на Борисов е корупцията.

„Ще бъдем последователни – няма да подкрепим бюджета, предложен от Горанов и Министерството на финансите, и след това вот на недоверие на тема корупция. Основното, от което страда и общественият живот в България, и икономиката, това е корупцията. Тя се е пропила във всички нива на управлението на държавата” – заяви Николай Тишев.

http://eurocom.bg/shows/video/delnici/6138