Членове и симпатизанти на БСП от област Бургас посетиха град Ахелой по случай националното честване на 1100 години от прочутата Ахелойска битка. И днес официални гости бяха президентът Румен Радев, народните представители Петър Кънев и Димитър Стоянов, общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов, а също така и общинският председател на БСП – Поморие Никодим Стоянов, както и социалисти от Поморие и региона. 

Програмата започна в 18.00 часа на градския стадион, където беше пресъздаден сблъсъкът на цар Симеон I и ромеите.

В 19.30 ч. от Народно читалище „Светлина 1934” тръгна шествие,  съпроводено от участниците във възстановката и ученици от местното ОУ „Христо Ботев”.  Шествието продължи до паметника на Цар Симеон І, разположен в парка на Ахелой. В 20.00 часа именно там започна официалната церемония с тържествено приемане строя на почетния караул от състава на военноморските сили от държавния глава.

В памет на загиналите воини беше отслужена панихида от Сливенския митрополит Йоаникий. Вечерта завърши с тържествена заря.

По-рано днес инж. Петър Кънев бе поканен от администрацията на президента на среща с него и кмета на Поморие Иван Алексиев. Срещата се проведе в читалището на Ахелой. На нея се дискутираха проблеми на община Поморие.