Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев проведе среща с жители на квартал „Черно море“. С него бяха и кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Чанко Мирчев, Сава Андреев и Зорница Петрова – местният представител в листата.

Въпросите, които най-много се коментираха тук, бяха липсата на работни места и перспектива за младите.

В тази връзка Николай Тишев посочи, че във „Визия за Бургас“ са заложени редица конкретни мерки, като привличане на нови инвеститори, подкрепа на местния бизнес; подкрепа на работещи и осигурени родители и на студенти с 1000 лв. еднократна помощ за новородено; платени стажове за студенти от Бургас в общинските дружества и администрация и други.

Други проблеми, от които се оплакаха местните, бяха свързани с чистотата, инфраструктурата, озеленяването и детските площадки в квартала.

„12 години всички съставни селища и квартали на общината не са приоритет на управляващите. Трябва да се промени моделът на управление. Трябва да се чува Вашият глас и заедно да намираме решение на проблемите“, каза Живко Господинов.

„Ако бъда избрана за общински съветник, ще работя усърдно за Вас. Настоятелен човек съм и ще работя настоятелно за „Черно море“ и съседния квартал „Рудник“, заяви Зорница Петрова.