Силна подкрепа получи и кандидатът на БСП за кмет на с. Равнец Костадин Георгиев. Множество жители на селото дойдоха на срещата, за да чуят неговите основни приоритети. За да го подкрепят, тук бяха и кандидат-кметът на община Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Чанко Мирчев, Кирил Петков и Сава Андреев.

„Познавам Костадин Георгиев отдавна и съм убеден, че ще работи усилено за Равнец и жителите му“, каза Николай Тишев. Той запозна присъстващите с акцентите от програмата на БСП, а Живко Господинов  – с питанията и докладните за селото, входирани през изминалия мандат от общинските съветници на левицата.

„Проблемите в Равнец са напластени. Искам да сменя начина на работа в населеното място. Имам желанието за създаване на обществен съвет и чрез него да се решават най-наболелите проблеми в селото, да се следи как се изразходват средствата и т.н. Хората трябва активно да участват в обществения живот в Равнец“, заяви кандидат-кметът Костадин Георгиев. Част от приоритетите, които той очерта, са – чистотата, инфраструктурата и транспорта.