Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Чанко Мирчев и Сава Андреев бяха и в село Твърдица, за да подкрепят местния кандидат-кмет Георги Дросев.

Николай Тишев запозна присъстващите с програмата на БСП и социалните и икономически мерки, заложени в нея, част от които касаят именно малките населени места.

Живко Господинов пък изложи докладните и питанията, внесени от общинските съветници на БСП през изминалия мандат, благодарение на които са решени някои от проблемите в селото.

„Време е за промяна в Твърдица. 12 години нито едно събрание не се е провело, никой не пита хората от какво имат нужда“, заяви от своя страна кандидат-кметът Георги Дросев. Той обяви своята концепция за по-добро бъдеще на селото и жителите му. „Трябва да се променят много неща тук. Най-много искам да се възстанови детската градина, да се правят общоселски събрания. Имам желанието да се направи и обществен съвет, който да следи работата на кмета. Също така кметството да се премести в центъра на селото, а не да седи в края му“, подчерта Дросев.