Кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев проведе срещи с жители на общините Карнобат, Айтос и Бургас. Като основна тема на срещата в Карнобат се очерта тази за обстановката в страната и за манипулациите на някои социологически агенции, които се опитват да дадат служебна победа на ГЕРБ и ВМРО. „Категоричната ми теза е, че ГЕРБ не само не води, точно обратното – БСП води и то с повече от процент и половина“, подчерта Велизар Енчев.

Друго, за което стана дума –  срастването на  олигархията в България на организираната престъпност с икономиката и бизнеса, и феодализирането на местната власт в страната. „Основната ми теза е, че ако искаме да сменим модела на управление на местните избори, подобна промяна минава през победа на европейските избори. Ако искаме да победим на местните избори и тази феодализация да бъде ликвидирана – може да бъде победена сега на европейския вот, т.е. да стартира тази промяна отсега.

На мероприятието присъстваха областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков и председателят на БСП – Карнобат Аспарух Иванов.

На срещата в Айтос кандидатът за евродепутат посочи, че в Европейския парламент ще подкрепи избора на Лаура Кьовеши за еврпейски главен прокурор, която  е трън в очите на ГЕРБ и ВМРО, а в рамките на диалога „ЕС – Република Турция“ ще постави акцент върху изплащането на задълженията на турската страна към тракийските бежанци. „Ще гласувам против членството на Турция в ЕС“, каза Енчев.

Той каза още, че ще предложи създаването на Фонд за демографски застрашените страни в ЕС, от който България  трябва да е най-големият получател, както и че ще подкрепи отмяната на санкциите на ЕС срещу Русия.

На срещата в Айтос бяха и областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков и председателят на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева.

Пред бургазлии Велизар Енчев посочи, че е много важно на тези евроизбори да не забравяме българските интереси. „Ще отстоявам интересите на българския бизнес и реализация на нашата продукция на пазара на ЕС“, заяви той. На срещата в Бургас бяха още народният представител от „БСП за България“ Николай Тишев и общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов.