„Ще положим усилия при селекцията на кандидатите ни за общински съветници във връзка с предстоящите местни избори през 2019 г. Никой, разбира се, не може да даде гаранция за лоялност”. Това каза пред журналисти председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов. „Отне ни не малко време, но считам, че успяхме да се докажем като основна и единствена опозиция в Бургас”, добави той.

Господинов отчете съществени резултати при работата на левицата в Бургас, като посочи: „Само ние от БСП искаме отчет за изпълнението и качеството на обектите, които се изпълняват на територията на общината”.

Той напомни още, че по инициатива на ръководството на БСП – Бургас, беше внесена декларация в Общински съвет – Бургас против новото райониране на България и тя беше подкрепена от всички общински съветници. Отново ръководството на БСП –Бургас, съвместно с групата общински съветници, се противопоставихме на въвеждането на новата транспортна схема, увеличената цена на билета, както и въвеждането на лимит за пътуване на възрастните хора.

„Отново само ние подкрепихме протеста срещу комбинирането на транспорта на съседни квартали, като примера с кв. „Лозово” и кв. „Долно Езерово”, вследствие на което се върна старата организация”, заяви Господинов.