„Оставката на Валери Симеонов беше изключително закъсняла и не е в унисон с морала на истинския политик, а е оставка за спасение на властта”. Това коментира народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев в ефира на Радио К2. „ГЕРБ и ОП носят цялата отговорност за властта, а нямаше нито едно изказване. Марияна Николова е „дясната” ръка на Симеонов и ще продължи изцяло неговата политика. С тази рокада се спасява положението, а не се цели промяна на политиката, която ще се води”, допълни Тишев.

Разговорът обхвана и темата за протестите. „Протестите са много и с искане навсякъде за „смяна на системата”.  Всички хора, които протестират, без значение какво работят и с какви доходи са, искат основно промяна.  Те заявяват, че така, по този начин, по който се развива България, повече не може да продължава. Същото иска и БСП и това сме записали във „Визия за България”, каза още народният представител.

Той коментира също, че е нормално опозицията да иска предсрочни избори, които са вече неминуеми, защото конструкцията на ГЕРБ – ОП е зачената порочно и вече е крайно нестабилна и не може да решава нито един проблем на държавата и обществото. „Управляващите не се занимават с това какви политики ще провеждат през следващата 2019 година. През последните месеци се занимават само с проблемите вътре в малката коалиция” – заяви Николай Тишев и добави: „Всички действия, които произлизат от управляващите, водят до нестабилност в управлението”.