Над 1000 социалисти от област Бургас тръгват за Бузлуджа утре (28 юли), за да отбележат 127-годишнината от създаването на Българската социалистическа партия и началото на социалистическото движение в България.

Днес, в Казанлък, млади социалисти ще се включат в младежката балканска кръгла маса под надслов: „Младите хора на Балканите: Мисия Оставам!”. В проявата ще вземат участие и млади лидери от Албания, Румъния, Сърбия, Словения и Черна гора.  От 16:00 часа ще започне колоездачния пробег за купа „Бузлуджа 2018″, с маршрут Габрово – връх Шипка. Всички участници ще поднесат венци и цветя на Паметника на свободата на върха. В 20:00 часа на централния площад в Казанлък ще започне и концерта с участието на Дара, Мариана Попова, Дани Милев. Проявите във връзка с годишнината продължават и на другия ден.

На 28 юли сутринта, членове на ръководството на БСП ще поднесат венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията, на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд и на паметника на Хаджи Димитър. Официалното откриване на политическия митинг е в 11:30 часа. Мотото на тазгодишното събитие е „За по-добър живот, нашата кауза е България!”. Веднага след това за присъстващите социалисти на Историческата поляна ще започне и концерта на световноизвестния музикант Горан Брегович и неговия оркестър.