БСП ще настоява за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов другата седмица в парламента заради натиск на НАП.

“Става дума за безпрецедентен натиск от страна на държавата, управлявана от ГЕРБ, върху съдии, адвокати и редови български граждани, документиран в официална кореспонденция на Националната агенция за приходите”, съобщи в декларация от името на парламентарната група народният представител Николай Тишев.

Той уточни, че на 11 август 2017 г. директорът на дирекция “Контрол” на ТД на НАП-Бургас изпраща доклад до изпълнителния директор на агенцията Галя Димитрова, в който се изразява недоволство от съдебните актове, с които се отменят административни мерки, наложени от данъчни служители.

“Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли се приходните агенции за натиск върху български граждани, които не споделят действията на ГЕРБ и управляваните от нея държавни институции и дори си позволяват да потърсят правата си в съда. При отказ от страна на Горанов, ще приемем, че той застава зад действията на своите подчинени и в Бургас не става въпрос за частен случай, а за целенасочена политика, водена от правителството на ГЕРБ”, коментира Тишев.

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“

#БСП ще настоява за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов другата седмица в парламента заради натиск на НАП."Става дума за безпрецедентен натиск от страна на държавата, управлявана от ГЕРБ, върху съдии, адвокати и редови български граждани, документиран в официална кореспонденция на Националната агенция за приходите", съобщи в декларация от името на парламентарната групата депутатът Николай Тишев/Niki Tishev.Той уточни, че на 11 август 2017 г. директорът на дирекция "Контрол" на ТД на НАП-Бургас изпраща доклад до изпълнителния директор на агенцията Галя Димитрова, в който се изразява недоволство от съдебните актове, с които се отменят административни мерки, наложени от данъчни служители. "Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли се приходните агенции за натиск върху български граждани, които не споделят действията на #ГЕРБ и управляваните от нея държавни институции и дори си позволяват да потърсят правата си в съда. При отказ от страна на Горанов, ще приемем, че той застава зад действията на своите подчинени и в Бургас не става въпрос за частен случай, а за целенасочена политика, водена от правителството на ГЕРБ", коментира депутатът от левицата.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 1 декември 2017 г.