Народният представител от „БСП за България” Тодор Байчев проведе срещи с граждани в Обзор, село Баня и Несебър. Той се запозна с наболелите проблеми на хората. Бяха дискутирани и множество актуални теми. Байчев бе придружаван от Петър Тодоров – общински съветник на БСП в Несебър. 

В село Баня местните споделиха на народния представител, че читалището им няма носии за фолклорния състав. Хората коментираха също, че в селото няма автобусна спирка и така автобусите, които пътуват по направление Слънчев бряг – Варна, ги прескачат. Те поставиха проблема и с чистотата, като посочиха, че е нужно да им бъде отпусната поне още една бройка.

Проблемът с пристанището бе основният, който Тодор Байчев разисква с жителите на Обзор. Те му разказаха, че то е все още на фаза проект, като търсят помощ за одобрението на този проект. Тяхната идея е това пристанище да се използва от местните рибари и да могат там те да си поставят лодките. В момента рибарите държат лодките си по други пристанища, което им създава неудобство. От друга страна чрез това пристанище  допълнително би могъл да се развива туризмът. В Обзор също бе обсъден проблемът с чистотата и отпадните води в града. 

И в трите населени места хората заявиха на народния представител, че проявяват неразбиране относно това защо е отхвърлено предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите.

Местните недоумяват и защо трябва  плажовете в региона да се дават на концесия, тъй като Общината би могла да се грижи за тях и съответно да предлага едни по-нормални условия, а не да се гони печалба.