Обединението на жените-социалистки от област Бургас посети Народното събрание по покана на народните представители от ПГ на „БСП за България” инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов. Представителки на ОЖС имаше от Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Приморско, Созопол, Средец, Руен, Сунгурларе и Царево. Дамите първо бяха поканени на балкона и получиха аплодисментите на депутатите, каквато е традицията. Там те наблюдаваха дискусията за Бюджет 2018.

След това гостите проведоха среща разговор в зала „Запад”, в която, освен бургаските народни представители, се включиха и техните колеги Дора Янкова, проф. Иво Христов и Весела Лечева.

Депутатите разказаха за галопиращото препускане по текстовете на Закона за бюджета, наложено от управляващите в заседанието на 29.11.2017 г., приключило в ранни зори.

Те изразиха съжалението си, че въпреки аргументираните предложения на опозицията по всички секторни политики, нито едно от тях не е прието от управляващото мнозинство. Отхвърлени са предложенията за прогресивно подоходно облагане, за преизчисляване на всички пенсии, за хората с увреждания, за майчинските, за мерки в образованието и здравеопазването.

Гостенките останаха доволни и удовлетворени от визитата си, като запечатаха емоциите си в снимки.