„Какви мерки смятате да предприемете като министър на регионалното развитие за прилагане на закона и за премахване на незаконна постройка в село Ново Паничарево, община Приморско?” Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев към регионалния министър Николай Нанков.

Тишев обясни, че преди няколко седмици в приемния му ден в Бургас се е срещнал с жители на село Ново Паничарево, които са му поставили питане за въпросната незаконна постройка, която е върху общинска собственост в центъра на селото.

„През последните 7-8 години са изпратени безброй жалби и сигнали до Община Приморско, РДНСК-Бургас, ДНСК, областен управител Бургас, без да има предприети каквито и да е действия от страна на общинската или държавната администрация. Въпреки че Община Приморско е издала констативен акт за премахване на незаконния обект, а ДНСК се произнася, че отстраняването е изцяло в компетенциите на кмета на общината, на практика се получава прехвърляне на топката между общинска и държавна администрация” – посочи Николай Тишев.

Той попита министър Нанков и каква административна санкция ще наложи чрез подопечната му ДНСК на отговорните служители на Община Приморско за неприлагането на съответния член от Закона за устройство на територията (ЗУТ).